Wybierz kategorię

Produkty cukiernicze w tym kostki deserowe
Ciastka sztukowe
Produkty cukiernicze konfekcjonowane
Torty

Drożdżówka z marmoladą

120g

z ciasta drożdżowego, nadziana marmoladą wieloowocową, wykończona pomadą cukrową i chrupiącą kruszonką

Drożdżówka z rabarbarem

120g

z ciasta drożdżowego, nadziana rabarbarem, wykończona pomadą cukrową i chrupiącą kruszonką

Drożdżówka ze śliwką

120g

z ciasta drożdżowego, nadziana śliwką, wykończona pomadą cukrową i chrupiącą kruszonką

Drożdżówka z kremem budyniowym

120g

z ciasta drożdżowego, nadziana delikatnym kremem budyniowym, wykończona pomadą cukrową i chrupiącą kruszonką

Drożdżówka z kruszonką

120g

z ciasta drożdżowego, wykończona dużą ilością chrupiącej kruszonki i polana pomadą cukierniczą

Drożdżówka serowa

70g

z ciasta drożdżowego, wyłożona nadzieniem twarogowym, polana pomadą cukierniczą

Drożdżówka eska

80g

z ciasta drożdżowego, zwinięta w ósemkę, posypana rodzynkami i polana pomadą cukierniczą

Szneka

80g

z ciasta drożdżowego, polana pomadą cukierniczą

Drożdżówka makowa

120g

z ciasta drożdżowego zawinięta w tradycyjny sposób, wypełniona makiem, wykończona chrupiącą kruszonką i pomadą cukierniczą

Ślimak z makiem

120g

z ciasta drożdżowego, zawinięty w tzw. Ślimaka, wypełniony makiem, wykończony pomadą cukierniczą

Ślimak z jagodami

120g

z ciasta drożdżowego, zawinięty w tzw. Ślimaka, wypełniony nadzieniem jagodowym, wykończony pomadą cukierniczą i chrupiącą kruszonką

Świderki z serem, makiem i cynamonem

120g

z ciasta drożdżowego, zawinięte w warkocz, wypełnione puszystym serem lub makiem bądź słodkim cynamonem, wykończone chrupiącą kruszonką i pomadą cukierniczą

Ósemka z serem i jabłkiem

120g

z ciasta drożdżowego, zawinięta w kształt ósemki, wypełniona po jednej stronie delikatnym twarogiem a po drugiej stronie prażonym jabłkiem, wykończona pomadą cukierniczą

Ósemka z serem i jagodami

120g

z ciasta drożdżowego, zawinięta w kształt ósemki, wypełniona po jednej stronie delikatnym twarogiem a po drugiej stronie nadzieniem jagodowym, wykończona pomadą cukierniczą

Jagodzianka

80g

z ciasta drożdżowego, zawinięta w tradycyjny sposób, z pysznymi jagodami, wykończona pomadą cukierniczą

Grzebień

80g

z ciasta drożdżowego, wypełniony nadzieniem serowym lub marmoladą, wykończony pomadą cukierniczą

Rogal z toffi lub z czekoladą

80g

z ciasta drożdżowego, wypełniony słodkim, mlecznym nadzieniem toffi, wykończony pomadą cukiernicza

Rurka z kremem

90g

z ciasta francuskiego, wypełniona delikatnym kremem budyniowym, oblana mleczną czekoladą

Bajaderka

120g

z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego połączonego ze śmietanką roślinną, doprawiona alkoholem, orzechami arachidowymi i rodzynkami. Udekorowana polewą czekoladową oraz obsypana wiórkami kokosowymi

Mulatka

40g

składa się z dwóch rozpływających się w ustach krążków bezowych przełożonych intensywnym kremem kakaowym

Kawusia

40g

składa się z dwóch rozpływających się w ustach krążków bezowych przełożonych intensywnym kremem kawowym

Omlet

100g

delikatny, puszysty biszkopt nadziewany marmoladą owocową i kremem budyniowym, posypany cukrem pudrem

Babeczka mini

40g

ciasto biszkoptowo-tłuszczowe, oblane delikatną czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi

Oponka

80g

Serduszko serowe

150g

na spodzie biszkoptowym, z puszystą masą śmietankowo – serową z kawałkami brzoskwiń, wykończone galaretką truskawkową

Ptyś

100g

korpus z ciasta parzonego, przełożony śmietaną, wierzch posypany cukrem pudrem

Pączek z nadzieniem czekoladowym

120g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w  głębokim oleju, przepołowione i wypełnione kremem czekoladowym, wykończone cukrem pudrem

Pączek z kremem budyniowym

120g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, przepołowione i wypełnione kremem budyniowym, wykończone cukrem pudrem

Pączek ze śmietaną

100g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, przepołowione i wypełnione śmietaną, wykończone cukrem pudrem

Pączek z serem

80g

ciasto drożdżowe, smażone w głębokim oleju, wypełnione delikatnym nadzieniem serowym,wykończone cukrem pudrem

Ekler

100g

korpus z ciasta parzonego, wypełniony pysznym kremem budyniowym i oblany czekoladą

Pączek z jabłkiem

80g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, nadziane pysznym prażonym jabłuszkiem, wykończone pomadą cukrową

Pączek z marmoladą

70g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, nadziane marmoladą owocową, wykończone pomadą cukrową

Pączek z adwokatem

50g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, z pysznym nadzieniem adwokatowym, wykończone pomadą cukrową i wzorkiem z czekolady

Amerykanka

100g

z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego, wykończona pomadą cukierniczą

Faworka

70g

ciasto drożdżowe, delikatnie smażone w głębokim oleju, bez nadzienia, zawinięte w kokardkę, wykończone pomadą cukrową

Babka okrągła kakaowa

400g

Babka okrągła cytrynowa

400g

Babka drożdżowa

250g

Makowiec zwijany

Babka kakaowa

250g

Babka keks

250g

Babka cytrynowa

250g

Babka marmurkowa

250g

Strucla żydowska

500g

Strucla makowa

500g

Ciasto drożdżowe z owocami

500g

Babka owocowa

350g

Biszkopt tortowy ciemny i jasny

Ciasto czekoladowe

Placek babuni

ciasto drożdżowe ze śliwką lub rabarbarem

Placek ze śliwkami

ciasto biszkoptowo-tłuszczowe

Placek z rabarbarem

ciasto biszkoptowo – tłuszczowe

Placek jogurtowy

ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, z nadzieniem jogurtowym

Placek jogurtowo – truskawkowy

ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, z nadzieniem jogurtowo – truskawkowym

Sernik

tradycyjny, z rodzynkami, na spodzie biszkoptowym, wierzch – pomada cukiernicza

Sernik Asi

tradycyjny, z brzoskwiniami, na spodzie biszkoptowym, wierzch – czekolada

Sernik na zimno

śmietanowa masa twarogowa, z brzoskwiniami, na spodzie biszkoptowym

Jabłecznik

na spodzie z ciasta kruchego ułożone cięte świeże jabłka, na nich warstwa ubitej masy białkowej, wierzch – ciasto kruche posypane cukrem pudrem

Babka włoska

na jasnym biszkopcie krem cytrynowy, a na nim ciemny biszkopt, przełożony kremem kakaowym i na tym kremie jasny biszkopt przesmarowany kremem cytrynowym, całość oblana ciemną czekoladą, posypana rodzynkami

Makowiec

na spodzie biszkoptowym masa makowa z rodzynkami i orzechami arachidowymi, wierzch – pomada cukiernicza posypana skórką pomarańczową i pokropiona czekoladą

Kostka Adwokat

na ciemnym biszkopcie warstwa kremu o smaku adwokatowym, a na nim śmietana posypana wiórkami białej czekolady

Kostka Alibaba

dwa biszkopty przełożone kremem waniliowym z kostkami kolorowej galaretki, wierzch – galaretka

Kostka Bistro

krem z brzoskwiniami, rodzynkami i orzechami arachidowymi na ciemnym spodzie, wierzch – czekolada

Kostka Capuccino

na ciemnym biszkopcie warstwa krem o smaku kawy a na nim śmietana posypana wiórkami ciemnej czekolady

Kostka Cherry

dwa ciemne biszkopty przełożone kremem owocowym z wiśniami i jagodami, pokropione czekoladą

Kostka Cygańska

na jasnym biszkopcie krem z kawą oraz drobnymi bezikami, wierzch- kawa

Kostka Cytrynka

biały biszkopt przesmarowany cytrynowym kisielem, na tym śmietana o smaku cytrynowym z orzechami arachidowymi, wierzch – czekolada posypana orzechami arachidowymi

Kostka Diabelska

dwa ciemne biszkopty przełożone masą śmietanowo-czekoladową, wierzch – czekoladowy

Kostka Hawajska

dwa jasne biszkopty przełożone warstwą śmietany o smaku pomarańczowym, wierzch – śmietana posypana płatkami migdałowymi

Kostka Hiszpańska

dwa ciemne biszkopty przełożone kremem czekoladowym z orzechami arachidowymi, wierzch – czekolada posypana orzechami arachidowymi

Kostka Królewska

trzy jasne biszkopty przełożone masą śmietanowo-czekoladową (białą), wierzch – posypany wiórkami z białej czekolady

Kostka Leśna

dwa ciemne biszkopty przełożone śmietaną o smaku jagodowym, wierzch posypany ciemnymi wiórkami czekolady

Kostka Lodowa

na biszkoptowym spodzie krem budyniowy, a na nim wiśniowa galaretka z rodzynkami, orzechami, wiśniami i brzoskwiniami, wierzch – warstwa śmietany

Kostka Migdałowa

dwa ciemne biszkopty przełożone kremem migdałowym z płatkami migdałowymi, wierzch – krem czekoladowy posypany płatkami migdałowymi

Kostka Marcello

dwa ciemne biszkopty przełożone kremem kakaowym z wiśniami, wierzch – warstwa czekolady

Kostka „Miłka”

na kruchym cieście delikatna, puszysta masa jogurtowa (lekko kwaśna), na wierzchu – cienka warstwa kruchego ciasta przesmarowanego kremem „krówkowym” i posypanego orzechami arachidowymi

Kostka Orzechowo – bezowa

dwa cienkie biszkopty przełożone kremem kakaowym z bezami, wierzch – czekolada posypana orzechami arachidowymi

Kostka Owocowa

dwa jasne biszkopty przełożone kremem owocowym, wierzch – brzoskwinie zalane galaretką

Kostka Rafaello

na jasnym biszkopcie krem waniliowy, przełożony blatem kokosowym a na nim warstwa kremu waniliowego, wierzch – ułożone bezy pokropione czekoladą

Kostka Szachownica

dwa jasne biszkopty przełożone masą śmietanową oraz masą śmietanową o smaku kakaowym, wierzch posypany kakao

Kostka Tiramissu

pięć jasnych biszkoptów przełożonych masą śmietanowo-czekoladową

Kostka Wiosenna

na jasnym biszkopcie śmietana z wiórkami kokosowymi i na niej warstwa śmietany o smaku truskawkowym

Kostka Toffi

trzy jasne biszkopty przełożone kremem toffi, wierzch – ciemna, biała czekolada

Kostka Słoneczna

warstwa śmietany o smaku brzoskwiniowym (z kawałkami brzoskwiń) na spodzie biszkoptowym, wierzch – biszkopt posmarowany kajmakiem i posypany ziarnami słonecznika

Kostka W-Z

dwa ciemne biszkopty przełożone śmietaną z wierzchu – śmietanka i ciemna czekolada

Kostka chałwowa

dwa ciemne biszkopty przełożone kremem chałwowym, wierzch – pokruszone andruty pokropione czekoladą

Kostka Kruszon

na spodzie ciasta kruchego, ułożone świeże jabłka z owocami czarnej porzeczki, na nich warstwa ubitej masy białkowej, wierzch – ciasto kruche posypane cukrem pudrem

Rolada truskawkowa

Rolada kakaowa

Rolada waniliowa

Rolada czekoladowa

Rolada jagodowa

Rolada bezowa

Rolada bezowa z musem malinowym  otoczona delikatną bezą z puszystym musem śmietanowym z dodatkiem serka mascarpone

Tort truskawkowy

Tort kakaowy

Tort

Tort czekoladowy

Tort kawowy

Tort czekoladowy

Tort cytrynowy

Tort bezowy

Tort lalka

Tort czekoladowy

Tort śmietankowy

Tort toffi

Tort komunijny

Tort komunijny 2

Tort weselny

Tort weselny 2

Tort weselny 3

Torty wykonujemy na bazie śmietany i kremu. Na śmietanie proponujemy smaki: owoce leśne, porzeczkowy, truskawkowy, cappuccino, śmietankowy, czekoladowy.
Na kremie proponujemy smaki: czekoladowy, kakaowy, cytrynowy, kawowy, toffi, truskawkowy, chałwowy, adwokatowy, cappuccino.
Z każdym klientem indywidualnie uzgadniamy dekorację każdego tortu i jego masę.